Hur går ett bilköp till?

Allt börjar med att hitta en bil som passar dina önskemål, kanske har du redan hittat en som verkar intressant? Har du möjlighet att åka och titta samt provköra bilen är det givetvis bäst, men har ni/du långt resväg och väljer därför att ringa eller maila oss för att få svar på sina frågor. Är bilen enligt dina önskemål reserverar du den med en handpenning och kommer tillsammans med din försäljare överens om ett leveransdatum. De flesta av våra bilar är helt leveransklara vilket betyder att de kan köras hem direkt. Din säljare ser till att bilen är ägarbytt, påställd och försäkrad innan den lämnar anläggningen

Vilka biltillbehör får jag med i mitt köp?

Eftersom vi säljer begagnade bilar skiljer sig medföljande tillbehör och utrustning åt för varje bil.

Lösa tillbehör så som extra nycklar, instruktionsböcker, insynskydd, reservhjul etc. medföljer ofta men inte alltid. Det är alltså viktigt att du som kund frågar oss om den utrustning som är viktig för just dig. De lösa tillbehör som medföljer bilen förvaras oftast i bilen.

Kan jag reservera en bil hos er?

Ja, absolut att reservera bilen måste man betala en handpenning eftersom samma bil ofta har fler intressenter. Vid reservation med handpenning går du först igenom bilens skick, tillbehör, historik etc. tillsammans med din försäljare. På detta sätt minimerar vi risken för tråkiga överraskningar på plats, och du kan känna dig trygg med den bil du valt att reservera.

Hur är bilarna servade?

Vi vill sälja bilar med fullgod servicehistorik. Därför kontrolleras bilarnas tidigare servicetillfällen och vi ser till att bilens servicedokumentation medföljer vid köpet. Hur en bil skall servas är olika för olika bilmärken och också för olika typer av motorer, därför är det viktigt att tänka på att de flesta bilarna är servade på olika sätt och med olika intervaller.

Nu blir det allt vanligare med elektroniska serviceböcker vilket betyder att bilarnas tidigare servicestämplar ersätts med digital servicedokumentation som sparas hos verkstäderna, denna typ av dokumentation får man vid förfrågan. Fråga oss om servicedokumentation och historik gällande just din bil.

Tar ni inbyten?

Ja, vi byter in bilar som vi kan sälja vidare på våra egen bilhall.

I vissa fall kan vi även ombesörja omplacering utav äldre, defekta, importerade eller tidigare taxiregistrerade bilar, kontakta oss för att veta mer om hur du gör med just din bil.

Är bilarna skattade eller/och besiktigade?

Alla våra bilar är avställda och ställs på innan leverans, därför kan du som kund komma att betala en påställningsavgift eller den kvarvarande skatten när du tar över ägandet. Fråga oss om du vill veta vad som gäller för just din bil.

Våra bilar besiktigas alltid om de befinner sig i sin besiktningsperiod.

Hur betalar jag?

Hos oss betalar du främst med, swish, bankgiro eller med en bankkontoöverföring.

Vi har konton hos de flesta stora bankerna vilket tillåter snabba och trygga överföringar.

Vid betalning med godkänd kreditkortstyp eller Debit Visa/Mastercard tillkommer en avgift.